CD-presentatie project Maarten Witkam ‘Reiziger’

Gisteravond was het dan zover: een project waar ruim een jaar aan is gewerkt, werd gepresenteerd. Het is het eerste soloproject van Maarten Witkam die hiervoor een aantal CD’s heeft gemaakt met de groep Dempsey. Na een langdurige samenwerking werd een afscheidsconcert gegeven met de laatste CD van de groep: Spijt.

De CD die gisteravond gepresenteerd werd, bestaat uit 13 op muziek gezette gedichten uit uiteenlopende richtingen en tijden. Zo zong ik bijvoorbeeld een gedicht van Christine de Pisan, geschreven in 1393. Maar ook het gedicht van Ana Achmatova uit 1913, dat ik met Maarten en Kento Nomura speelde tijdens de Poëziemanifestatie in mei 2013.

Op het podium van het buurthuis in de Kooi aan de Driftstraat (Leiden Noord) was het een drukte van belang, want de gedichten werden in wisselende samenstellingen gespeeld en en werd uitgebreid met muzikanten die niet op de CD staan. Ook Maartens gezin deed een duit in het zakje, met als bijzondere vermelding dat we zonder zijn zoon Herman de CD nooit hadden kunnen maken. Alle muzikanten die meespelen op de CD zijn een of meerdere keren naar zijn studio geweest voor opnames.

De techniek had de handen vol aan het afstellen van zang- en instrumenten microfoons om iedereen goed uit de verf te laten komen. Instrumenten variërend van gitaren, blokfluit tot sopraansax, percussie en drums, piano, accordeons, hobo, Doedoek en de Gijek, een Oeigoerse viool. Voor de pauze speelden we alle nummers van de CD en na de pauze nummers die sinds de opnames ontstaan zijn en die stof voor een volgende CD vormen.

Ondanks het feit dat het vooral het project van Maarten Witkam is, die echt prachtige muziek componeert op een zodanige wijze dat de gedichten volledig tot hun recht komen en waarin de sfeer van een gedicht wordt uitgedrukt met muziekinstrumenten en toonladders uit verschillende windstreken, ben ik ook persoonlijk heel blij met het project. Het maken van een CD en het vastleggen voor het nageslacht van mijn stem is altijd een droom van me geweest en nu, met dit project, staat mijn stem op CD: twee van de dertien gedichten zing ik solo en bij nog eens twee hoor je mijn stem op de achtergrond.

De CD Reiziger is te koop voor slechts 10 euro. Bestellen kan bij muziekcentrum_leidennoord@kpnmail.nl
Foto’s volgen nog!

Dit bericht werd geplaatst in Leiden, Muziek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op CD-presentatie project Maarten Witkam ‘Reiziger’

  1. Was er graag bij geweest! Misschien een volgende keer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s