Vrouwenkracht in actie voor Serious Request

DJ’s van Serious Request 3FM staan van 18 tot 24 december met het Glazen Huis in Leiden om geld in te zamelen voor moeders in oorlogsgebieden. Voorafgaand aan die landelijke actie zijn er veel particuliere en kleinschalige initiatieven om geld in te zamelen voor dit doel. Zo ook de dichtbundel ‘Vrouwenkracht’ van de Leidse dichter Sentenna. Zij heeft 13 gedichten ter beschikking gesteld voor de actie. De eerste oplage van Vrouwenkracht werd gesponsord door drukkerij Mostert en Van Onderen. Vrijwilligers en de stichting Radius zorgden voor het inbinden van de boekjes en boekbinderij Papyrus leverde het bindgaren. Ook stelden de Leidse kunstenaars Thea van Haarlem en Maurice Braspenning foto’s van hun werk beschikbaar als illustratie en inspiratie bij de gedichten. Op 31 oktober las Annet Gijsman (midden) van de Stichting Radius een verklaring van de dichter voor en daarna overhandigde drukker Frank Turenhout (links) het eerste exemplaar van de bundel aan de Leidse schrijfster Jacqueline Zirkzee (rechts). De bundel is voor 5 euro verkrijgbaar bij eet, drink en kunstlokaal ‘Vooraf en toe’ op de Botermarkt en bij Serge Knipkunst op de Nieuwe Rijn. De gehele opbrengst is bestemd voor de actie van het Glazen Huis Leiden: voor moeders die getroffen zijn door de oorlog. Meer over deze en andere particuliere acties op www.kominactie.nl
—–

Foto plus onderschrift verschenen in het Leids Nieuwsblad van 4 november j.l.

Dit bericht werd geplaatst in Leiden, Leids Nieuwsblad en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Vrouwenkracht in actie voor Serious Request

 1. Blewbird zegt:

  Ik blijf een beetje moeite hebben met het Serious Request-concept. Maar het doel is helemaal goed en dat is ook wat waard. Mooie foto, maar je kunt er nog dichter bovenop. Niet bang zijn (ben je niet, weet ik wel);-)

  • solvejg57 zegt:

   Ha Blew, dank je! Dichter bij kon echt niet, soms moet je rekening houden met anderen 😉 Er werd op hetzelfde moment een filmpje opgenomen…. en verder wilde ik in de foto ook nog iets van de drukkerij die het boekje gesponsord heeft, laten zien! Groetjes!!

 2. kamira zegt:

  hoy nichtje ik zit er weer hoor [af en toe]

 3. kamira zegt:

  nichtje ik kom zelf nieteens op mijn blog hiuisweg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s