Op verjaardagsvisite bij 190 jaar oud Naturalis

Naturalis (tegenwoordig NCB Naturalis) is vandaag jarig: 190 jaar is de oude dame geworden. Met een bewijs dat het vandaag je geboortedag is, mocht je er gratis in. Wij zijn in het bezit van een Museumjaarkaart, dus wij mochten er ook gratis in. Korting was ook mogelijk met de Vakantiepas, uitgedeeld op de laatste schooldag voor de zomervakantie, dus vriendje mee voor een mooie prijs. De Wildebeesten zijn vandaag overgeslagen omdat we die echt al vaak bezocht hebben. De jongens wilden een speurtocht doen: Oud en nieuw, een speurspel voor nieuwsgierige kinderen vanaf 8 jaar. Tien en elf leek dat wel wat. Start bij de oerparade.


Terwijl ik eindelijk rustig van een planeet met alleen maar water en nauwelijks leven liep en las over het ontstaan van de huidige aarde, renden tien en elf van hot naar her. Van trilobieten (oerpissebedden), kwallen en uitgestorven ammonieten en dinosauriërs naar de zwarte weduwe, de nautilus, komodovaraan naar het natuurtheater waar de huidige soorten, zoals een Okapi levensgroot te zien zijn.De trilobietenUilen en gierenDe Okapi


Het mooie aan Naturalis is niet alleen de grote biodiversiteit. Het gevarieerde aanbod aan activiteiten en tentoonstellingen maakt het geschikt voor jong en oud. Gingen we vroeger vooral om spektakel te zien, voor de  dodo’s, de wildebeesten en reuzenkrokodillen, nu is de interesse verschoven naar de ontstaansgeschiedenis van de aarde. En het duurt wel even voor je daarmee klaar bent.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Leiden, Volkskrantblog, Wetenschap en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Op verjaardagsvisite bij 190 jaar oud Naturalis

 1. Pierra zegt:

  Leuk om daar wat meer van te lezen en te zien, want ik kreeg slechts enkel tweets daarover.
  Momenteel zijn ze met een heuze dodo-expeditie bezig te volgen op: http://twitter.com/DodoExpeditie
  (Wie vandaag jarig is mocht ook gratis naar binnen.)

 2. solvejg zegt:

  Dank voor je reactie Pierra! Grappig die dodo expositie, lijkt me ook leuk om te volgen! En klopt van dat jarig zijn, ik noemde het ‘geboortedag’ ;-)) Groetjes, zie je op de T(ime)L(ine)!

 3. 100_woorden zegt:

  En niemand die er een probleem mee heeft dat je de flits gebruikt. Er zijn maar heel weinig musea waar dat is toegestaan.
  Die insectenfoto’s buiten van Wim van Egmond mochten er ook wezen overigens.

 4. solvejg zegt:

  Ha die 100!! Wel raak je soms half verblind omdat iedereen foto’s maakt 😉 De insectenfoto’s hebben we niet gezien, maar we kunnen nog gaan kijken zag ik! Bedankt voor de tip: Kopstukken http://bit.ly/9oik8h

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s