Volkskrant Filmfestival: Eternal sunshine

Terwijl ik zat te kijken naar  ‘Eternal sunshine of the spotless mind’, valt de sneeuw in mijn tuin, belast mijn bomen, mijn planten, verbergt de zojuist uitgestrooide zaadjes voor de mussen en de koolmezen en gelukkig ook het oude brood dat ik op het dak van mijn schuur had gegooid en waar meeuwen op af dreigden te komen. Voordat ik de deur op het nachtslot deed, keek ik nog even of ik er nog wel uit zou kunnen, als ik dat al zou willen. Er lag een laag van minstens 20cm vlak voor de voordeur. In die bijna 12 jaar dat ik hier woon, heb ik dat nog niet meegemaakt. Wat dat betreft is dit een gek jaar geweest. Ook de bijna overstroming toen het zo hard regende dat de hele straat blank stond en ik automobilisten wilde manen tot zachtjes rijden omdat ik bang was dat het water mijn huis in zou klotsen.

Eternal sunshine of the spotless mind, een van de films van het Volkskrant Filmfestival. (Ik ben een dankbare afnemer van allerlei aanbiedingen van de Volkskrant en trouwens ook van de VPRO).
Als iedereen de kans zou krijgen opnieuw te beginnen met de adembenemende mildheid van acceptatie van de ander. Wauw what a wonderful world it would be. Ik was helemaal niet van plan de film in één keer te zien, ik begon er eigenlijk te laat mee. De film sleepte me mee, er was geen ontkomen aan. Ik hou absoluut niet van Jim Carey, maar als hij zo speelt, dan zou ik van gedachten kunnen veranderen. Fantastische film, maar dat wist iedereen natuurlijk al. Ik ga er ook niets meer over zeggen. Heb je hem nog niet gezien? Ga hem huren of kopen: een aanrader. Zo mooi gespeeld zie je ze niet veel.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Volkskrant Filmfestival: Eternal sunshine

  1. Denkwater zegt:

    Dit jaar, in maart of zelfs april dat het was, viel er nog meer sneeuw dan vanavond. Ik denk dat er toen plaatsen waren, waar een halve meter sneeuw gemeten werd.

  2. Solvejg zegt:

    Ja dat is zo, ook in november: maar die sneeuw viel toen in het midden van het land en in het oosten. Bij ons in het westen valt nooit zoveel. In ieder geval de afgelopen 12 jaar niet. In maart heb ik nog foto’s van de sneeuw genomen, maar er was toen hier in ieder geval niet zoveel gevallen. Wel mooie plaatjes levert het op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s