Dag 2. Rembrandt ijssculpturen festival 29 december 2005

In het kader van 400 jaar Rembrandt, bezoek ik musea en andere activiteiten waar Rembrandt geëerd wordt, zie Dag 1.
Gisteren, bij de Bubbeljungle, hoorde ik van het project: ijssculpturen festival in het teken van Rembrandt 400. Nog te zien tot 26 februari 2006 in de Groenoordhallen in Leiden. Open van 11.00 tot 18.00. Binnen is het acht graden onder nul!! Je komt binnen in een thermische ruimte, die speciaal geïsoleerd is: koelinstallaties koelen de lucht in deze ruimte. Warme kleding en warme schoenen, anders hou je het niet al te lang vol.
foto

Zestig professionele ijs- en sneeuwkunstenaars zijn twee weken bezig geweest. Het is begrijpelijk dat de entree best hoog is: €7,50 voor volwassenen en €4,50 voor 4 tot 12-jarigen.

Maar, ik moet zeggen, het is de euri wel waard. Fantastisch gemaakt in sneeuw en ijs. Naast beelden als ‘De Anatomische les’; ‘Offering van Izaak’, ‘de Nachtwacht’; ‘de Staalmeesters’ en ‘het Joodse Bruidje’ vind je er een ijskopie van een façade van Leidse huisjes en het Rembrandthuis. En de Nachtwacht natuurlijk met de schilder ervoor.

foto
De Kruisafneming
Meer foto’s kon ik niet maken, want daarna was het accuutje van mijn cameraatje leeg!

Brrr.
Na afloop staan er straalkachels voor de verkleumde ledematen en ook de innerlijke mens wordt niet vergeten: te verwarmen met warme chocolademelk en koffie.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

9 reacties op Dag 2. Rembrandt ijssculpturen festival 29 december 2005

 1. Jacob Hesseling zegt:

  Neem tweede accu en niet laten vallen > Komt er bij jullie in huis ook wel eens water uit de cv thermostaat bij ons sinds acht uur vanavond wel ! De cv doet het nog en de loodgieter is het spoor bijster!

 2. Denkwater zegt:

  Erg leuk. Konden de sculpturen het vergelijk met de doeken goed doorstaan?
  Ze bedenken wat om de grootste schilder te vereren.

 3. Solvejg zegt:

  @jacob: oej, dat klinkt niet best: uit de thermostaat nog wel!! Die kende ik nog niet. Sterkte. Dat van die tweede accu heb ik me net vandaag zitten bedenken ja, dit moet niet te vaak gebeuren 🙂
  @Denkwater: het is natuurlijk anders, behalve ijsglas en witte sneeuw is er van kleur weinig te bekennen, des te knapper dat het toch nog heel goed lijkt. Ik weet trouwens niet of ik Rembrandt wel de grootste schilder vind, maar ik ben zeker van plan zoveel te zien komend jaar, dat ik daar ongetwijfeld wel een idee over zal krijgen. Hij verstond zijn vak in ieder geval erg goed en kon met tal van materialen overweg. In die zin is deze ijzige tentoonstelling wel weer zo aardig gekozen.

 4. Voordaan zegt:

  Wat een lieve foto’s op je log. Hoe komt het toch dat we allemaal onze kids laten zien deze vakantie? heerlijk, die ouders hier. Ik doe daar ineens ook vrolijk aan mee.
  Ik zie al jaren reportages over de ijssculpturen. Toch maar eens naar toe gaan! hoe vonden de kleinere mensjes het?

 5. Denkwater zegt:

  De ‘grootste schilder’ is een subjectief predikaat en afhankelijk van de tijdsogen waarmee je kijkt. Desalniettemin kan ik mij de opluchting herinneren in de ‘National Gallery’ van London toen ik na de middeleeuwen en de Italiaanse school de emoties en het lichtspel van Rembrandt tegenkwam. En zijn zelfportretten, mooi…

 6. Solvejg zegt:

  @Denkwater: je hebt absoluut gelijk. Ik denk zeker dat je door veel gezien te hebben veel beter in staat bent de uniciteit van iemand als Rembrandt te beoordelen. Ja, dat licht, dat is bijzonder fraai. Maar dat vind ik bij Vermeer ook heel mooi. Ik verheug me op de http://www.holland.com/rembrandt400/consumer/nl/ waar Rembrandt en Caravaggio naast elkaar worden gezet.

 7. Solvejg zegt:

  @Voordaan: die kleine van mij vond het prachtig. En hij troonde me telkens mee naar een nog mooier exemplaar.

 8. Frank zegt:

  Beste,
  Als je meer foto’s wilt zien van het ijssculpture festival met betrekking tot Rembrandt 400 jr, dan even naar mijn fotosite: http://www.frankdigitaal.nl
  Mijn batterijen waren niet leeg.
  Met vriendelijke groet,
  Frank Bonneur

 9. Pingback: Mama, ze hebben allemaal blote billen! | Solvejg's wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s