Typische Haarlemse luchten

Eenmaal buiten de St Bavo kathedraal (zie vorige bijdrage), verbaasde ik mij over de kleurstellingen. Komt het door de kathedraal, door de kleur van de daken, waar het blauw van de lucht en het wit van de wolken zo tegen afsteekt? Het is anders dan elders. Het is Haarlems, denk ik. De kleuren hebben iets zuivers, iets bovennatuurlijks. Een paar foto’s om mijn verbazing kleur te geven.
foto
De lucht boven de St. Bavo
foto
Aan de andere kant van de St. Bavo plus wat huizen

foto
De lucht boven Haarlemse huizen

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

5 reacties op Typische Haarlemse luchten

 1. Jacob Hesseling zegt:

  Deze lucht kwam ik twee jaren geleden voor het laatst, in Rouan in Frankrijk tegen! Dinsdag 12 juni 2003. Mooi dat dat weer terug is! Duidt helaas niet op stabiel weer , wacht maar af toen werd het in Franrijk een puinhoop. Maer wou ick segge wanhoopt ende dispareert niet! Pack uwen camera steeds emnde opnieuw ende blijft scieten rondomme en in de lucht! :)Ps wilt je nog een mooi eindejaarspresentje , stuurt dan even adres via e-mail !

 2. De Kale Doperwt zegt:

  Ah ! Haarlem ! Wie wil er nou naar bouwput Amsterdam als je Haarlem en Alkmaar in de buurt hebt ? zeg ik altijd. Amsterdam kampt met een (imago) probleem zeggen ze. Ze moeten eens in deze twee steden gaan kijken. Haarlem, mooie stad, mooie Bavo, mooie foto’s !

 3. TheoB zegt:

  je hebt gelijk.Er zijn meer mensen die leuke plaatjes schieten en in Haarlem is het goed toeven weet ik uit lang vervlogen ervaringen.Ik heb vroeger veel in de zijlstraat en omgeving gebivakeert en dat was best gezellig.Ik persoonlijk vind het iets weg hebben van Brugge,ook heel mooi om er een dagje door te brengen.En de wolken zijn natuurlijk mooi, blauw en dat dat wit er tegenaan mooi contrast.

 4. JB zegt:

  schoonouders wonen in Haarlem, ik kom ook graag in de stad!
  Op je foto’s lijkt het of de huizen in de regen staan…(niet dat ze nat aan de oppervlakte zijn, maar of ze de regen hebben opgezogen?) maar de lucht laat iets anders zien! Heel bijzonder inderdaad

 5. Grutte Pier zegt:

  Haarlem ‘heeft het’… Komt ook vanwege de historie… De lucht voorspelt weinig goeds…. en als je vanuit de duisternis het licht weer inkomt zijn de contrasten soms wat scherper…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s