Tweede Kerstdag: op bezoek in Raalte

Twee broers heb ik. Zij bleven eigenlijk hun hele leven vlakbij mijn ouders wonen. De jongste is zelfs heel lang thuis blijven wonen. Een tijdje heeft hij het in Rotterdam geprobeerd, maar toch kwam hij weer terug naar zijn geboortedorp (Ridderkerk). Ik was het buitenbeentje. Vroeg was ik ook al niet, maar rond mijn twintigste vertrok ik naar Leiden om er te studeren en ik bleef er wonen. Mijn oudste broer woont nog steeds in Ridderkerk op vijf minuten afstand bij mijn ouders vandaan. Mijn jongste broer heeft een rigoreuze keuze gemaakt om uit de Randstad te trekken en de navelstreng min of meer onherroepelijk door te knippen: hij is sinds mei woonachtig in Raalte. Wat is dat een roteind rijden zeg!! Maar wel mooi. Aan het eind van de middag ben ik met een aantal mensen even de benen gaan strekken. Dat leverde enkele mooie plaatjes op.
foto
foto
De vorige keer dat ik op bezoek was, was het nog volop nazomer. Bij de wandeling door de omgeving heb ik toen deze boerderij-achtige woning op de gevoelige plaat gezet. Zo’n huisje wil ik ook wel. Ik wil alleen niet uit de Randstad weg.
foto

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op Tweede Kerstdag: op bezoek in Raalte

 1. Theodora zegt:

  ik wil ook niet uit de randstad weg, maar zo’n huisje is toch wel heel aanlokkelijk. Volgens mij kan ik helemaal niet aarden op het platteland. Ik ga er wel op vakantie, lijkt mij veel verstandiger.

 2. jacob hesseling zegt:

  wat is volgens jou een huis als dit huisjes zijn ! prachtig wonen toch! en Raalte Randstad is toch maar even en veel goedkoper!

 3. pioen zegt:

  in de randstad en dan zo’n huisje met een tuin….zucht

 4. Solvejg zegt:

  @Theodora: dat doe ik soms: naar vrienden of familie even logeren: ook vlakbij Apenheul en Dolfinarium!
  @jacob: ik vind het niet ‘even’ hoor: als je heen en weer moet op een dag, is het wel vier uur reizen!!
  @pioen: en dan ook nog vlak bij het strand…..

 5. zwollywood zegt:

  Raalte, Salland, Twente, Achterhoek, Groningen, Friesland, Drente, Gelderland: allemaal leuk om te wonen: veel natuur en rust, maar ook andere mentaliteit. Het westen begint bij Amersfoort.

 6. Solvejg zegt:

  @zwollywood: Het ziet er ook mooi uit. Salland ken ik vooral van de zweefvliegclub, waar mijn vader lid van is geweest en mijn jongste broer nog steeds liert en zweeft. Ik bewonder de mensen om hun gastvrijheid en vriendelijkheid, maar toch zie ik het niet als plek om te wonen: daar ben ik zelf te onrustig voor, denk ik 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s